top of page

🍅שקשוקת החלוצות🍆🍅


*הרעיון הוא להשתמש במה שיש במקרר, תזרמו עם המלאי שיש לכם☺️ חותכים לקוביות בגודל 1×1: עגבניה (אפשר כזאת שקצת התרככה) פלפל אדום, פלפל צהוב וחציל קטן. פלפל חריף פרוס לטבעות דקות 5 פטריות חתוכות לרבעים בצל לבן פרוס לקשתות דקות בצל ירוק פרוס לעיגולים 2 חופנים עלי תרד - חיתוך לפסים (אם העלים קטנים תשאירו שלמים) מלח , פלפל 5 שיני שום כתושות ביצים

במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן זית ומתחילים לטגן את הבצל על אש בינונית. כשנהיה שקוף מוסיפים את שאר הירקות חוץ מהתרד. מטגנים כמה דקות עד שהירקות משחימים מעט. מוסיפים עלי תרד ועד חצי כוס מים(שיהיו נוזלים במחבת אך לא הצפה) מתבלים במלח,פלפל ושום כתוש ומבשלים עוד 2,3 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומכסים את המחבת. זמן בישול - כמה שאתם אוהבים את הביצים עשויות. תכל'ס כשהחלבון הופך משקוף ללבן אפשר להוריד מהאש. מפזרים מעל זיתי קלמטה וגבינה בולגרית / גבינת עיזים זילוף שמן זית בקטנה ,זעתר וסומק.

bottom of page