מרק מינסטרונה
קבלו מתכון למינסטרונה - מרק ירקות איטלקי ריחני ועשיר שעושה נעים בבטן😋
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 כרישה קטנה חתוכה לטבעות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
3 שיני שום כתושות
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 תפו'א חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
200 גרם שעועית ירוקה(קפואה)
1 כוס שעועית לבנה מבושלת מראש (או קפואה ומופשרת)
1 עלה דפנה
2 גבעולי טימין
5 גבעולי פטרוזיליה
1 ענף רוזמרין קצר
8 כוסות (כ 2 ליטר)
מרק צח פרווה או מים
מלח , פלפל שחור
3/4 כוס פסטה קצרה
עלי בזיליקום (אפשר גם פסטו)
אופן הכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר גדול.
מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך (כ 7 דקות אש בינונית)
2. מוסיפים את השום, עגבניות, תפו'א וקישואים ומטגנים עוד 5 דקות.
3. כעת נוסיף את המים/מרק ואת עלה הדפנה, טימין ,פטרוזיליה ורוזמרין.
נתבל במלח ופלפל לפי הטעם. נביא לרתיחה ננמיך ונבשל 20 דקות על אש בינונית-קטנה.
4. להוסיף את השעועית הירוקה והלבנה ולבשל עוד 15 דקות
5. להוסיף את הפסטה ולבשל עוד כ7 דקות עד שהיא מתרככת אך לא מאוד.
6.לטעום ולשפר תיבול אם צריך
7. להגיש עם עלי בזיליקום קרועים מעל ( או כפית פסטו)
ואפשר גם פרמזן מגורד לגרסה חלבית🍲
חורף חם וטעים🔥
Commentaires