עודכן ב: 4 יול 2022
מצרכים :
1 כוסות שיבולת שועל (עבה)
חצי כוס קוקוס טחון
חצי כוס סומסום או שקדים טחונים
3 כפות קמח
כפית אבקת אפיה
3 כפות סוכר
150 גרם חמאה מומסת (אפשר להחליף בשמן צמחי לעוגיות פרווה)
ביצה
2 כפות טחינה גולמית
כף סילאן או דבש
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
50 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות
אפשר להוסיף : אגוזים קצוצים , צימוקים, קינמון
אופן ההכנה :
בקערה טורפים את הביצה עם החומרים הרטובים : חמאה מומסת ,ביצה ,טחינה,סילאן
מוסיפים את היבשים - שיבולת שועל , קמח , אבקת אפיה , קוקוס, סוכר, סומסום, שקדים . וממשיכים לערבב .
מוסיפים את התוספות: ג'ינג'ר , שוקולד , צימוקים.
מערבבים ומכניסים למקרר לרבע שעה .
יוצרים עיגולים קטנים בידים רטובות ושמים בתבנית על נייר אפיה . משטחים עם מזלג או עם היד .
אופים בתנור בחום 180° כרבע שעה או עד שהעוגיות טיפה מוזהבות (לא יותר מידי.. הן נהיות מרירות כשהן אפויות יתר על המידה)