עוגיות גרנולה שוקולד עם נגיעות ג'ינג'ר 🍫

עודכן ב: 4 יול 2022

מצרכים :
 
1 כוסות שיבולת שועל (עבה)
 
חצי כוס קוקוס טחון
 
חצי כוס סומסום או שקדים טחונים
 
3 כפות קמח
 
כפית אבקת אפיה
 
3 כפות סוכר
 
150 גרם חמאה מומסת (אפשר להחליף בשמן צמחי לעוגיות פרווה)
 
ביצה
 
2 כפות טחינה גולמית
 
כף סילאן או דבש
 
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
 
50 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות
 
אפשר להוסיף : אגוזים קצוצים , צימוקים, קינמון
 
אופן ההכנה :
 
בקערה טורפים את הביצה עם החומרים הרטובים : חמאה מומסת ,ביצה ,טחינה,סילאן
 
מוסיפים את היבשים - שיבולת שועל , קמח , אבקת אפיה , קוקוס, סוכר, סומסום, שקדים . וממשיכים לערבב .
 
מוסיפים את התוספות: ג'ינג'ר , שוקולד , צימוקים.
 
מערבבים ומכניסים למקרר לרבע שעה .
 
יוצרים עיגולים קטנים בידים רטובות ושמים בתבנית על נייר אפיה . משטחים עם מזלג או עם היד .
 
אופים בתנור בחום 180° כרבע שעה או עד שהעוגיות טיפה מוזהבות (לא יותר מידי.. הן נהיות מרירות כשהן אפויות יתר על המידה)